Boksbandages

Boksbandages of handwraps zorgen voor extra steun en bescherming van je handen en polsgewrichten, die de bandages op de plaats houden tijdens het stoten. Het is belangrijk ze goed te beschermen tegen de klappen die ze krijgen, omdat je anders botten kunt breken of pezen kunt scheuren. Boksen is zeer intensief en laat je hart goed pompen, waardoor je flink zweet. Boksbandages absorberen transpiratie en behouden daarmee de kwaliteit van je bokshandschoenen. Het is daarom belangrijk om onder de bokshandschoenen of zakhandschoenen kwalitatief hoogwaardige sportbandages te dragen.

boksbandages

Voordelen:
✔ Bescherming: boks bandages zorgen voor extra bescherming van je handen en polsen. 
✔ Eenvoudig: ze gaan gemakkelijk af en om.
✔ Hygiënisch: vangen zweet op, goed voor je bokshandschoenen

Boks bandages zijn vrijwel altijd gemaakt van rekbaar katoen. Er zijn twee veelgebruikte technieken, de standaardmethode en de kruismethode. Lees meer over bandages en bekijk de video’s van bovenstaande methodes in deze Decathlon-blog.

De standaardmethode uitgelegd: Begin bij de duim en vouw de bandage eerst een aantal keren om je pols. Ga dan omhoog tot je knokkels. Daarna breng je de bandage richting de polsen, totdat er geen bandage meer over is. Let op, het is belangrijk de bandage goed strak te doen.

Was de handwraps regelmatig, zodat ze schoon en zacht blijven. Je kunt ze in de wasmachine wassen op 30°C, maar doe ze niet in de droger. Je hoeft de bandages niet te strijken. Tip: Als je ze niet gaat wassen, rol je ze het beste direct na de training op, zodat er geen kreukels ontstaan.

Welke bandages zijn goed?

Onderstaande boks bandages hebben minimaal een waardering van 4 sterren bij Bol.com. Je kunt ze ook bestellen bij Amazon, Decathlon of Wehkamp.

Adidas Unisex boxing bandage 450 CM zwart/wit/rood/geel:

Hammer Unisex boxing bandage 350 CM zwart/wit:

Hoe doe je de bandage om?