Bokskleding bestellen

bokskleding

Bokskleding bestellen is iets om serieus naar te kijken. Uiteraard wil je er als een baasje uitzien als je gaat boksen. Het is echter wel belangrijk bokskleding aan te schaffen die goed aansluit, flexibel is en snel droogt. Een boksoutfit bestaat uit een boksshort, boksshirt, boksschoenen en natuurlijk boksbandages met bokshandschoenen.

Een boksshort moet lekker zitten en soepel zijn, zodat je vrij kunt bewegen. Het boksshirt moet de warmte kunnen reguleren en het vocht afvoeren, waarmee je glibberigheid voorkomt. Probeer in het begin een aantal verschillende stoffen uit, want niet iedereen vindt hetzelfde prettig. De één houdt meer van katoen en de ander van polyester sportshirts. Je kunt ook nog experimenteren met compressie shirts en shorts.

Er zijn veel merken die bokskleding produceren en aanbieden, waarbij Adidas de bekendste en de marktleider is. 

Zorg ervoor dat de kleding lekker zit en niet knelt. Niets vervelender dan een shirt dat telkens omhoog kruipt of zo los zit dat het in de weg hangt. Als je twijfelt over je maat, kun je natuurlijk meerdere maten bestellen. Vrijwel altijd is retour sturen gratis. Je kunt ook altijd de reviews lezen die bij de producten staan op de webshops.

Waar je op moet letten bij boksschoenen, boksbandages en bokshandschoenen hebben we op de specifieke pagina’s behandeld. Ook hier gaat het om flexibiliteit en kwaliteit. 

Waar kan ik bokskleding bestellen?

Onderstaande artikelen hebben allemaal minimaal een waardering van 4 of meer sterren bij Bol.com. Je kunt ook vechtsportkleding kopen bij Amazon (heren/dames) of Decathlon (heren/dames). 

Adidas sporttassen:

Under Armour polyester boks shirt heren maat S t/m XXL (7 kleuren):

Adidas boksbroek heren in blauw, zwart en rood in XS t/m XXL:

Legend boksbroek dames zwart/roze (meerdere maten) :