Boksschoenen

boksschoenen

Boksschoenen zijn super belangrijk als jij als beginnend bokser wilt dartelen in de ring. Beweeglijkheid is van levensbelang en dus zijn de juiste schoenen belangrijk. Boks je heel sporadisch, dan kun je er eventueel nog voor kiezen om fitness-schoenen te dragen. Ga je serieus met boksen aan de slag en wil je jouw voetenwerk verbeteren, dan is het aanbevolen om goede schoenen aan te schaffen.

Wat is belangrijk bij een boksschoen?

Drie zaken zijn belangrijk:
1) Gewicht
2) Ventilatie
3) Zool

Gewicht

Boksschoenen zijn licht en flexibel, wat belangrijk is voor een goede balans met de zachte ondergrond. Bij het ontwerp is gefocust op het zo licht mogelijk houden van de schoen. Als je bokst, moet je snel kunnen bewegen en ze zijn broodnodig voor snel voetenwerk. 

Ventilatie

Adidas heeft bijvoorbeeld de zogenaamde mesh-constructie in haar schoenen verwerkt. Dit is een stof met een goede ventilatie. De schoen houdt je voeten koel tijdens het boksen. Vast en zeker zweet je nog wel, maar het comfortabele gevoel blijft.

Zool

De meeste schoenen (zoals de Adidas Box Hog II) hebben een rubberen buitenzool, belangrijk voor de grip. Met grip sta je stevig en geef je power mee aan je stoten. De zool wordt vaak vastgelijmd, waardoor het na veel gebruik voor kan komen dat de zool los gaat laten. Met lijm is dit meestal prima op te lossen. 

Welk merk is goed?

Er zijn veel merken op de markt, waarvan Adidas de bekendste is. Adidas heeft zeer betaalbare schoenen, die je prima online kunt bestellen, omdat je waarschijnlijk je Adidas-schoenmaat wel weet (meestal 1 maat groter dan normaal). Ben je niet helemaal zeker van je maat, bestel dan twee maten en stuur de niet passende maat simpelweg kosteloos terug.

Adidas is marktleider op het gebied van boksartikelen en produceert kwalitatief hoogwaardige schoenen, dus een veilige en slimme keus. De Adidas Box Hog schoen is een klassieker en wordt al jaren door recreatieve en professionele boksers gedragen.

Welke boksschoenen zijn goed?

Onderstaande boksschoenen hebben allemaal minimaal een waardering van 4-sterren (mits ze minimaal 1 beoordeling hebben) bij Bol.com. Je kunt de Adidas Box Hog II ook kopen bij Decathlon. Er staan nog veel meer boksschoenen op de websites van AmazonDecathlon of Wehkamp.

Adidas Box Hog II Unisex (alle maten):

Booster Unisex boksschoen (alle maten):