Bokshandschoenen

De juiste bokshandschoenen vinden is niet eenvoudig. Wij vergelijken verschillende merken en aanbieders en kijken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een uitgebreid Decathlon-blog over dit onderwerp vind je hier.

Je hebt twee soorten:

  1. Bokszakhandschoenen
  2. Bokshandschoenen

Als je begint met boksen, begin je vaak met trainingen op een bokszak en techniektraining. Bij techniektraining en op bokspads gebruik je bokshandschoenen. Hiermee bescherm je je handen en polsen tijdens het beoefenen van kickboksen, boksen, muay-thai en thaiboksen.

bokshandschoenen

Waarom heb ik ze nodig?

Handschoenen zijn onmisbaar tijdens je boks workout. Het is aan te raden om ook direct boksbandages aan te schaffen. Bandages absorberen zweet en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de handschoenen goed blijft.

Vooral voor je eigen veiligheid zijn handschoenen en bandages belangrijk. De bokshandschoenen kun je gebruiken voor bokstrainingen (op bokspads en tijdens het sparren), maar ook tijdens bokswedstrijden. Je kunt ze ook gebruiken op een bokszak, maar hiervoor is wel enige boks ervaring benodigd. Ze zijn namelijk robuuster dan de bokszakhandschoenen. Daarbij zitten ze strakker, waardoor je moeilijker een vuist kunt maken. 

Wat voor maat bokshandschoen heb ik nodig?

Bij alle modellen die je online wilt kopen, staat een maattabel, zodat je vooraf de juiste maat kunt bepalen. De maten zijn in ounce (afkorting: oz). Deze Engelse maateenheid wordt overal ter wereld gebruikt en oz. geeft het beschermende vermogen van de handschoen aan. Je moet het aantal oz. van de handschoen aanpassen aan je gewicht. Het is belangrijk dat ze goed aanvoelen als je een vuist maakt, dus je vingers of handpalmen moeten niet knellen. 

Kijk hieronder welke maat jij nodig hebt:
6 oz: < 45 kg
8 oz: 45 tot 65 kg
10 oz: 65 tot 78 kg
12 oz: 78 tot 90 kg
14 oz: > 90kg
16 oz: > 90 kg voor meer bescherming.

Welke bokshandschoenen zijn goed?

Onderstaande artikelen hebben allemaal minimaal een waardering van 4-sterren. Ik heb deze bokshandschoenen gekozen omdat de reacties van andere boksers goed waren. Er staan nog veel meer handschoenen op de websites van AmazonDecathlon of Wehkamp.

Adidas Speed 50 Bokshandschoen
(Unisex, meerdere maten)

Adidas Speed 100 Bokshandschoen
(Unisex, meerdere maten)

Twins Premium Model (10, 14, 16 + 18 oz):