Thuis boksen: bokssets, boksballen en bokspads

thuis boksen

Is het slim thuis te beginnen met boksen?

Boksen vereist techniek. Het is een pittige sport, waarbij je snel blessures aan handen, polsen, vingers of andere lichaamsdelen op kunt lopen. Heb je nog nooit gebokst, word dan eerst lid van een boksschool en leer in de praktijk alle kneepjes van het vak van een ervaren trainer. Doe mee met de beginnerslessen en neem bijvoorbeeld privéles, zodat je weet wat je aan het doen bent, voordat je thuis aan de slag gaat. Of train samen met een ervaren bokser.

Heb je boks ervaring opgedaan en heb je een trainingspartner, dan kun je ook bokspads aanschaffen. Er zijn veel video’s online te vinden, zodat je samen lekker los kunt gaan. Onderstaand op deze pagina vind je video’s met individuele oefeningen op de bokszak en partner-oefeningen op bokspads.

Hoe ga ik thuis aan de slag?

Thuis boksen doe je gemakkelijk met een bokszak of boksbal. Afhankelijk van de ruimte in je huis en je kracht, kies je voor een bokszak of een boksbal. Als je nog niet zoveel kracht hebt, kies je eerder een boksbal. Heb je al behoorlijk wat kracht, dan kies je eerder een bokszak.

Voordat je begint met boksen, is het erg belangrijk om je spieren goed op te warmen. Boksen is een intensieve sport en de kans op blessures is simpelweg een stuk groter als je geen goede warming-up hebt gedaan. Tijdens de thuis trainingen mag een springtouw daarom niet ontbreken!

Hoe weet ik of de kwaliteit goed is?

Onderstaande boksartikelen hebben allemaal minimaal een waardering van 4 sterren bij Bol.com. Of koop een bokszak bij Amazon of Decathlon of een boksbal bij Amazon of Decathlon.

Staande bokszak van 150 CM

Bokszak inclusief handschoenen en ophangsysteem voor thuis:

Bokspads om stoten met een partner te oefenen:

Professioneel springtouw:

Individuele oefeningen voor de bokszak

Oefeningen om samen te doen met bokspads